Kanske det är män som är sämre trots allt

Igårkväll läste jag Robert Petterssons inlägg Män vs. Kvinnor. Om ni inte har läst det finner ni det HÄR. Jag tänkte stackars ensamma, bittra karl. Så tänkte jag att han kanske bara skämtade, HOPPADES att han bara skämtade. Framåt slutet skriver han att han lever med sina tre döttrar och sin flickvän. Där försvann alla tankar om att detta kan vara en bra kille trots allt. För det kan han omöjligt vara.

Hur kan man vara far till tre tjejer och skriva rad efter rad hur dåliga tjejer är. Att det enda de är bra att användas till är städa, diska och laga mat. Vilket killarna egentligen är bättre på, men orkar bara inte göra. Han kanske inte skrev det på allvar, men det finns INGET i texten som tyder på att det skulle vara ett skämt. Speciellt inte då han skriver att det är sanningen att män är bättre på det mesta än kvinnor.

Vilken bild förmedlar han till sina döttrar? Att de är sämre än pojkar, att han önskar han hade söner och att de aldrig kommer bli bäst på något. Jag mår illa av att läsa det han skriver. Killen i Robinson som påstod att män är bättre än kvinnor är korkad, när Arne Hegerfors påstår att fotboll är för komplicerat spel för kvinnor att förstå pratar han strunt och när Pettersson skriver som han gör är han en genomkorkad idiot. Att han har satt sig ner och formulerat dessa meningar och sedan valt att publicera dem, det kräver tid och tanke.

Visst män har en fysisk grundförutsättning som är bättre än kvinnors, men det finns många kvinnor som är starkare än män. Generellt sätt har kanske män högre lön än kvinnor, men det finns många rika kvinnor som tjänat varenda öre själv. Framförallt finns det många starka kvinnliga förebilder och väldigt få manliga. I alla fall ur min synpunkt. Många manliga så kallade förebilder beter sig som svin, de knullar runt, snackar skit och tror de äger både människor och världen. Jag är ingen feminist, jag gillar olikheterna hos människor och tycker alla ska få vara som de vill. Vill en man vara hemmaman och baka bullar så får han det, vill en kvinna hellre bli vd eller entreprenör så får hon det. Jag gillar att koka sylt och baka bullar, men jag vill också göra karriär.

När jag läser sånt som Pettersson skriver tänker jag bara på hur inskränkta människor kan vara och tänker att kanske är det så att kvinnor är bättre än män. För om en man som lever med fyra tjejer kan uttala sig så negativt om det kvinnliga könet är nog inte så smart. Alls.

En reaktion till “Kanske det är män som är sämre trots allt

  1. Det där (artikeln alltså) kan vara bland det värsta jag läst. Vilket jävla as! Tänk att leva med en man som tycker att han ”är bättre på det mesta, men hon är bra på det jag inte orkar bry mig om. Jag hade varit bättre om jag hade velat, men ibland måste man ju avstå saker för att öka självförtroendet hos andra. Så det är en rätt bra synk”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *