Om Monica

I tisdags träffade jag Monica. Spåtanten jag nämnde i vintras. Hela åtta månaders väntetid var det. Då måste hon vara riktigt bra, tänkte jag. Vänner som varit där har varit imponerade och nu var det min tur att under två timmar få höra allt om mitt tidigare liv och kanske även lite om mitt kommande liv.

Monica säger ett namn och då ska jag berätta vilken relation jag har till personen med namnet, till exempel barndomsvän. Hon började starkt med ganska relevanta namn, sen såg hon alkohol. Och någon som rökte hemma hos mig. Hon blev väldigt arg på en kille jag slutat träffa för sättet han varit mot mig. Mer arg än jag någonsin varit på honom. Hon tyckte att vissa personer gjort fel mot mig, fel som jag inte helt kunde relatera till.

Hon hade också mycket rätt. Jag har arbetat i grönsaksbutik, jag har nyss fått ett nytt skrivbord, jag arbetar i Danmark, jag mådde bra när jag var i London osv. Men framförallt får hon en att må bra. I två timmar upprepar hon hur snäll jag är, att jag borde tycka bättre om mig själv, att hon inte är orolig för mig, att jag förtjänar både det ena och det andra. Det var två timmar av en varm, tröstande kram.

Monica är väldigt duktig på att läsa människor. Jag betvivlar inte att hon kan spå och ser saker andra inte ser, men hon är också väldigt duktig med människor. Diskret luskar hon fram om jag är singel eller ej för att en timme senare lugna mig med att säga att jag kommer hitta min kärlek. Försiktigt får hon fram att jag stressar alldeles för mycket på jobb och ger mig trygghet i att jag kommer hitta en livsbalans. Ibland lägger hon orden i mun på mig, ibland uppmuntrar hon bra och dåliga känslor i mig genom att nicka eller skaka på huvudet.

Och jag? Jag går på det. Jag fastnar i hennes show, njuter av uppmärksamheten, av att ha någon på min sida. Som verkar heja på mig, trots att vi aldrig träffats förr. Det hon ger på två timmar är mer än någon terapi-session kan ge på två timmar. Och även om Monica stundtals var lite ute och cyklade och överdrev mer än jag kunde relatera till så var det värt varenda krona. För oavsett hur skicklig hon är på att läsa människor, så finns där något mer i hennes spådom.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *