Julen kom och jag fick mandeln i gröten

barr

Min gran tyckte julen var över innan den ens börjat. Barren rasar av och sitter jag tyst så hör jag hur det rasslar av barrfall. Men det gör inget. Det är min första riktiga gran så jag gillar liksom barrandet också.

Idag ska de sista julklapparna delas ut. Två små härliga killar, varav en gudson, ska det busas och gosas med. Men sedan blir det vila. Det tar på krafterna att träffa familj och vänner, packa upp paket och passa tider. I alla fall för en sån som mig. Men det är värt tröttheten, jag älskar ju dem allihopa och skulle inte kunna tänka mig en jul utan hela gänget och alla omgånger av firande.

Granen får stå kvar ett tag till. Det är så mysigt att smyga upp tidigt på morgonen och titta in i vardagsrummet som lyses upp av den glittrande granen. Tända julstjärnan i fönstret och sjunka ner i soffan med en kopp kaffe och en bok och sakta få vakna till liv.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *