Monarki, pressetik och otrohet

De största rubrikerna på senaste (förutom naturkatastrofer) har handlat om monarkin och otrohet. Det är bröllop på gång i kungahuset, två faktiskt. Det ena förhållandet knakar säger pressen. Prinsessans fästman sägs ha varit otrogen. Kvällsposten ifrågasätter om vi verkligen vill ha kvar ett kungahus. För varför har vi egentligen ett kungahus?

Förr styrde kungen landet. Idag fungerar han som reklam för landet. Hans makt har försvunnit, men han har en funktion. Okej, han har kanske inte en jätteviktig funktion, men han är ändå viktig. Inte personen i sig utan det kungahuset står för. Det är en del av vår historia. En del som vi ska vara stolta över. Det finns ingen som helst anledning till att avskaffa kungen i vårt land. Istället bör vi vara glada över att vi bevarat denna tradition. Ta vara på vårt historiska arv.

Det skrivs väldigt mycket om Madeleine och Jonas förhållande. Jag undrar, vad fan har vi med det att göra?! Skulle du vilja ha ditt förhållande över all press i landet. Visst de är offentliga personer, men var finns respekten?

I Dagens Media menar Expressen att de är restriktiva med att skriva om otrohet. Hur kan de säga så när det som funnits på deras löpsedlar de senaste månaderna varit just otrohetsaffärer och senast i raden drabbas Madeleine och Jonas. Ingen har väl undgått Tiger Woods otrohet som nästan dagligen i ett halvår nämnts i kvällspressen. Även Sandra Bullock och Jesse James förhållande återfinns överallt. Var har pressetik tagit vägen?

Tidningsindustrin, precis som alla andra, vill sälja mycket. De vill få många läsare och tjäna mycket pengar. Smaskigt skvaller säljer, men till bekostnad på vad?! När har det gått för långt?

Postad i OkategoriseradeTaggar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *