Hur kan något vara så osmakligt och fint

Såhär ser Stadshuset i Malmö ut. Vid första åsynen tyckte jag det var alldeles förfärligt osmakligt att smälla upp massa julfigurer över hela byggnaden. Så kom jag närmare och förstod. Varje figur är ritad av ett barn vars namn står skrivet under. Då var det plötsligt så fint att jag nästan ville gråta. Fast det gjorde jag inte. Inte alls faktiskt. Det var fortfarande osmakligt men urgulligt samtidigt!

2 reaktioner till “Hur kan något vara så osmakligt och fint

 1. Hej döu!
  Jag är malmöbo! Jag är sårad! Jag tycker du har fel! Jag är förälder!
  Det är så att jag är en av föräldrarna till barnen som ritat figurerna! Därför blir jag sårad! Hoppas att inte min son ser detta reportage för han skulle bli sååå sårad! Det är ett av hans stora verk i uppväxten, som han minns och är stolt över!
  Alternativet till ett vanligt tegelhus i Malmö är väl i så fall mer osmakligt än ett hus med fina belysningar till julen! Jag tycker det är ett av malmö’s mest positiva projekt! Barnen i alla skolor, jag tror att det var upp till årskurs 6, fick tävla om 24 platser, så det var bara en liten procent som kunde få sin teckning omvandlad till en neonskylt! De barnen som vann fick komma till stadshuset och komma i tidningen och träffa alla de ”stora”! Många stora och belåtna ögon vid den festen, det vill jag lova!
  Så detta var ett stort projekt som på många sätt var bra pedagogiskt sett! Inte juste att såga skyltarna så, för så osmakligt är det verkligen inte! Tur jag inte har din smak och att smaken är olika för alla människor!

 2. Hej Clas, jag tror du har missförstått mitt inlägg. Som jag även skriver så tycker jag att det är himla fint och det på väldigt många sätt. Rent stilmässigt tycker jag fortfarande att det är rätt tacky, men du missade kanske den delen där jag skriver att det är så fint att jag nästan vill gråta när jag förstod att det var barn som målat figurerna?

  Av ren nyfikenhet skulle jag gärna vilja veta hur du hittade detta blogginlägg, som är 3 år gammalt, och befinner sig på en väldigt liten blogg?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *