Grattis på 85-årsdagen

Idag skulle min mormor fyllt 85. Hon som några månader innan sitt sista andetag var för trött för att sitta och äta julmat med oss, istället låg hon på soffan bredvid och sjöng med i snapsvisorna. Hon som alltid hade nybakade finska pinna till mig efter skolan. Hon som gjorde världens godaste marmelad, mommolad hette den. Hon som gjorde en tråkig rätt som kåldomar till det godaste jag någonsin ätit. Hon som alltid öppnade sitt hem för sina barnbarn. Hon som blev arg om man höll skeden på fel sätt när man åt filmjölk. Hon som var allra bäst på att vara min mormor. Hon som jag saknar så det gör ont ibland och helst av allt vill jag krama henne och lyssna på allt klokt och oklokt hon har att säga.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *