Sjukvård uppmuntrar sjukdom

Ringde vårdcentralen förut. Tänkte att jag skulle få kollat om det är halsfluss eller ej. Jag ringer, berättar mitt ärende och får ett nej till svar. Du ska nog avvakta några dagar. Jag ifrågasätter självklart varför, eftersom symptomen är exakt lika som sist jag hade halsfluss. Jo, det är för att jag hade lite feber i måndags och det betyder då att kroppen tar hand om det själv, så mina andra symptom har ingen betydelse för jag hade lite feber som försvann då måste man avvakta många dagar. Eller?!

Jag tycker det låter helt galet, som att det var en idiot-sköterska jag pratade med. Visst finns chansen att det inte är halsfluss (det är väl ändå det jag hoppas på), hon kan ju ha rätt. Jag kanske inte alls behöver en läkare som stoppar äckelpinnar i halsen tills jag klöks för att kolla om jag har halsfluss eller inte. Inte ens efter tjat och bedjande fick jag komma. AVVAKTA är ordet som ekar i mitt huvud.

Vilken äcklig makt den där lilla sköterskan har. Nästan så jag hoppas på halsfluss för att bevisa henne fel. Inte för att hon kommer få veta, men ändå. Inte ens säkert jag kommer få veta eftersom hon inte låter mig kolla upp det. Jag tänker i alla fall vara sjuk idag. Vara hemma och pilla lite, ha på mig mjukisar, glasögonen, låta bli att duscha  och bara vara. Okej, jag måste jobba och plugga också, men mest ska jag vara sjuk.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *