Pensionärerna på bänken bredvid

Sitter i Mjölby (tror jag) och väntar på ett alldeles för mycket försenat tåg, som kommer göra att jag missar nästa tåg så jag har ingen aning om när jag landar i Kalmar egentligen. Men i alla fall. Bredvid mig på bänken sitter ett pensionärspar. Jag har lite delade känslor angående detta.

På ett sätt är de rätt söta de köpte vars en festis i tetra pack och vars en daim. De sitter gulligt och fikar i väntan på tåget. Lyckas skicka ett sms till någon som antagligen ska hämta dom senare. De tar liksom hand om varandra och är gulliga.

Å andra sidan är de rätt äckliga. (Flugorna här inne bidrar inte till denna observation). De smaskar när de äter sina daim, rapar högt och tydligt, har svårt att hantera sugröret i deras små drickor så de sörplar på ett vidrigt sätt. Dessa ljuden ackompinjeras av ett ständigt snörvlande. Någon tanke på att snyta sig finns inte, nej, nej. De snörvlar och torkar lite snor på baksidan av handen. Tilläggas bör att det är mest mannen som står för de äckliga ljuden.

Är det verkligen okej att bete sig så när man blir gammal?! Får man strunta i bordsskick, eller i detta fall bänkskick. Det är fullt med folk här, men gubben har inga hämningar. Om man får göra så bara för att man blir gammal så känns pensionen… ja, jag vet inte. Både äcklig och lockande. Pruttar han så vet jag inte riktigt vad jag gör….

Postad i OkategoriseradeTaggar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *