Min nya ovän

Jag har lyckats göra mig ovän med min nya granne. Precis när jag flyttat in ringer hon på min dörr en morgon och väcker mig. Hon ber att få köpa mina flyttkartonger, jag nekar. Klockan var kanske halv nio, så jag kunde väl acceptera väckningen. Hon var inte det minsta trevlig det vill säga inget välkommen, ursäkta om jag väckte dig osv. Men det var väl okej.

I lördags fylldes trappen med flyttkartonger. Alltså hopvikta och det gick inte att öppna min dörr helt och att nå lysknappen var nästan en omöjlighet. Tänkte att jag ger henne några dagar innan jag ber henne flytta dem. Dels var de i vägen för mig, dels är det inte så säkert att inte kunna öppna dörren ordentligt (om det nu mot förmodan skulle hända något…).

Idag blev det för mycket för mig. Halv åtta ringer hon på dörren och väcker mig igen. Yrvaken öppnar jag och hon säger att hon låst in sina nycklar på vinden. Jag tar mina nycklar och öppnar för henne. Fortfarande inga ursäkter för att hon väcker mig och inte så mycket som ett tack får jag. Jag ber henne då flytta på kartongerna eftersom de är i vägen för mig. Hon ifrågasatte det och undrade om jag skulle bära in/ut några stora och tunga saker. Man bör veta att man väcker inte mig på det sättet, låter bli att vara tacksam för hjälpen och sedan ifrågasätter mig, jag har inte världens bästa humör då. Jag förklarar igen att de är i vägen för mig och påpekar även hur det är säkerhetsmässigt. När jag kom hem idag har hon flyttat nästan alla kartonger. Kvar är kanske fem stycken i ren protest antar jag. Jag är glad att hon ska flytta.

Postad i OkategoriseradeTaggar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *