Tvångslyssnar på Spotify

Om drygt en vecka förändras villkoren. I över två år har jag lyssnat gratis och helt obegränsat på musik. Snart är jag begränsad till 10 timmar i månaden och samma låt får endast höras fem gånger i månaden. Jag lyssnar på mer musik än så. Ofta fastnar jag på en låt och lyssnar på den i några veckor, alltså samma låt kanske fem gånger i timman. Varenda liten fattig och snål molekyl i min kropp är irriterad. Jag tvångslyssnar på Spotify. Ibland stänger jag av ljudet och låter låtarna gå tyst bara för att jag kan.

Den andra delen av mig ser fram emot att slippa reklamen. När jag var liten var en cd-skiva för 99 kronor billig. Nu har jag möjligheten att lyssna på obegränsat med musik för 99 kronor i månaden. Jag har länge funderat på att skaffa premium, kunna ha Spotify i telefonen, slippa reklamen som avbryter hela tiden men har inte fått tummarna loss. Förändringen är bra. För de snåla och fattiga kommer YouTube-festerna tillbaka och det var ju en härlig tid. Tills dess tvångslyssnar jag på Spotify bara för att jag kan.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *