Nu får det räcka med särskrivningar

Jag är ingen rättstavningsguru, men jag har otroligt lätt för språket och ser oftast om stavningen stämmer. Svenskar verkar bli sämre och sämre på att stava. Det är särskrivningar och stavfel i nästan varenda blogg och facebookstatus och det får mig att fysiskt må illa, fundera på att sluta läsa bloggen eller ta bort vännen från Facebook. Barnmatsburk stavas INTE barn-mats-burk. Handgjort stavas INTE hand gjort. Både vattenmelon och magsjuka är ETT ord, inte två.

Har funderat lite på om jag ska kommentera varje status och blogginlägg. Poängtera alla felstavningar som görs. Få dessa människor att uppmärksamma sina språkliga brister. Jag inser att det skulle göra mig hatad, vilket inte alls är skoj men kanske värt det för att få folk att lära sig stava. Denna okunskap om sitt eget språk är skrämmande. Eller är det bara jag som är en överkänslig språknazist?

2 reaktioner till “Nu får det räcka med särskrivningar

  1. Jag förstår dig! -Sånt kan störa mig med!! Fast samtidigt
    sätter jag nog snarare ihop fler ord än jag borde o missbrukar bindesträck :)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *