Det här med jämställdhet

Är jag den enda som tycker debatten har gått för långt? Att vi ska vara så jämställda att det egentligen inte får vara någon skillnad på män och kvinnor?! Lika lön vid lika prestation är självklart viktigt, men sen då?! Måste jag göra det typiskt manliga som att meka med bilen, lägga sten på uppfarten eller vad tusan det nu ska vara. Kan inte jag få göra typiskt kvinnliga saker såsom att laga mat, intressera mig för onödiga inredningsprylar och spendera de mesta av mina pengar på kläder.

Varför ska vi tvunget vara lika? Jag uppfattar dagens samhälle som att det är helt okej att göra som man själv vill och det är väl så det ska vara? Vill en tjej köra motocross så är det helt okej, men jag vill inte tvingas till det bara för att vi ska vara jämställda. Det finns ju något bra i könens olikheter också.

Är jag den enda som finner jämställdhetsdebatten överdriven? Eller håller ni med mig?

2 reaktioner till “Det här med jämställdhet

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *