Hypokondri

Fastnade framför en dokumentär på tv om hypokondri. Eller det handlar om fyra personer som lider av hypokondri. Dessa människors hjärna spelar verkligen ett spratt på personerna. Har de ont i huvudet har de en hjärntumör. Tar de på något smutsigt får de hiv. Tar de en huvudvärkstablett kommer de dö av en extremt ovanlig allergisk reaktion. Otroligt intressant. Allt sitter i huvudet.

Visst kan alla få en släng av hypokondri ibland, men en kvinna har suttit i rullstol i fem år för att hon inbillat sig att hennes ben inte fungerar. Hennes man arbetar heltid med att ta hand om henne. Hennes hjärna har drastiskt förändrat två personers liv. En annan kvinna var hos läkaren ett par gånger i veckan. Tydligen så är var fjärde läkarbesök i England helt onödigt. Alltså hos motsvarande husläkare/vårdcentral. Helt galet vad mycket tid det tar från de som är verkligen sjuka.

Det är rätt ironiskt att just jag skriver om detta. Jag är rätt frekvent besökare hos min läkare, ibland helt i onödan. Lider jag av hypokondri eller är jag bara väldigt skruttig?

Postad i OkategoriseradeTaggar

En reaktion till “Hypokondri

  1. Lätt hänt i dessa tider när det pratas om hälsa. Själv börjar jag min kurs om sjukdomar nästa vecka, då kommer jag också att ha allt haha

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *