Avund

Det handlar om avund. Morden i Härnösand alltså. Mycket dumma handlingar görs på grund av avund. Avund är en av de sju dödssynderna, kardinalsynderna. Avund kopplas ofta samman med färgen grön och djuren get och hund. Straffet för avund i helvetet var att sitta i iskallt vatten. Nu tror jag inte det blir 21-åringens straff, trots att hans synd kommer från avund.

Avund är något otroligt fult i många avseenden. Viss avund kan vara nyttig om det leder till motivation, inspiration eller kanske kärlek. Det är då ens handlingar påverkas negativt som avunden tagit övertag. 21-åringen mördade sina syskon och sin far efter flera år av avund. Jag vet flera kärleksförhållande som förstörts på grund av avund. Det är svårt att jämföra ett mord med ett brustet hjärta, dock så vet vi att orsaken är avund.

De sju dödssynderna har motsatser i de sju dygderna. Avunds motsats är medmänsklighet.

Postad i OkategoriseradeTaggar

2 reaktioner till “Avund

  1. Jag trodde att svenskar var ett så fint folk som ALDRIG mördade små barn. Vad säger Sverigedemokraterna nu? Varför basunerar dom inte ut mördarens namn och identitet?

  2. Det var en knivskarp analys baserad på noll och inget! Vad sägs om att avvakta tills rättegång för att få klarhet i vad som ligger till grund oc inte gissa hej vilt…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *