Gråtande patient och syskonkärlek

Ringde mamma och beklagade mig över mina onda bihålor. Gå till en läkare sa hon. Sagt och gjort. Patienten innan mig stormade gråtandes ur läkarens rum. Läkaren stormade efter Du behöver inte vara otrevlig. Förlåt för att jag tog upp din tid snyftade tjejen. Förutsättningarna kändes sådär för mig. Läkaren säger att jag är frisk. Tio dagars förkylning med ökande tryck i bihålorna är tydligen inget att göra åt. Fortsätt med nässpray säger han. Jag har tagit så mycket nässpray att det gör ont för varje spray, Du gör som du vill svarade han då. Jag köpte med mig en pizza hem med starka saker på, tänkte det kanske rensar näsan lite.

Med pizza i magen cyklade jag till stadion. På den gulaste, skruttigaste och högst gnisslande cykeln i stan susade jag fram utan luft i däcken. Förbi cykelpumpen vid Södervärn, men vågade inte stanna. Såg 94 minuter fotboll. Mjällby är ett bra motstånd, Malmö känns osäkra och fumlar för mycket. Självklart vinner Malmö, men det satt långt inne och kunde slutat hur som helst. Det är fint tycker jag. Att jag och min bror sitter där tillsammans, säger några meningar här och där, jublar och suckar tillsammans. Nu ska jag äta pizzaresten, se Big Brother och packa en väska innan jag däckar i sängen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *