Min dag i insekter

Jag mår så illa. Allt pga en liten död(?) larv. Jag ska förklara, men först mitt uppvaknande i morse.

Jag stapplade sömndrucken in på toaletten. När jag är helt nyvaken och riktigt mosig, vinglar jag som ett rufsigt litet fyllo innan balanssinnet vaknat till liv. Med halvt öppnade ögon sätter jag mig på toaletten för morgonkissen och får syn på något som rör sig i ögonvrån. Det var en långbenspindel som snabbt försökte hitta skydd efter att jag väckt honom ur en vilsam sömn. Men jag var snabbare. Fångade upp spindeln med toapappret som fick spolas ner med kisset. Sen lagade frukostpasta med tryffelolja och parmesan och åt lite choklad till frukostefterrätt (det var alltså ett tag sedan jag handlade mat, så det var pasta eller pyttipanna som var frukostalternativen).

Ett helt gäng timmar, en långpromenad, lite bebisbus och ett ICA-besök senare vräkte jag i mig en påse chips till middag (dagens mathållning är kanske inget att skryta för mamma med…). När det var dags för lite mer efterrättschoklad drog jag förpackningen mot mig och då såg jag larven. Den döda(?) larven hade legat under chokladen. Den var inte där vid frukosten så den hade krupit dit under dagen. Den brunsvarta, 2 cm långa larven fick möta toapappret och chokladen fick hälsa på soporna. Men fy bubblan vad illa jag mår nu. Jag åt ju av chokladen bara ett par timmar tidigare. Kom larven från chokladen? Eller kanske från adventsstakens mossa? Kan vara så att illamåendet beror på chipsmiddagen, men mest är det nog larven.

Hur kan så många (två) insekter störa min söndag, i en lägenhet mitt i Malmö, fyra våningar upp? Det borde ju finnas mer lämpliga ställen för dem att uppehålla sig, eller?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *