Andra skulle kalla det barnarbete

Åkte till Falsterbo för att lämna över bil och nycklar. Allt var frid och fröjd när plötsligt gräsklipparen står framme. Mamma hämtar gräsklippartofflor medan hennes man startade gräsklipparen. De säg väldigt nöjda ut över att sätta lilla mig i arbete. När jag klippt färdigt säger mamma ”så är det framsidan också”. Jaha, ja. Kul söndag i gassande sol sådär dagen efter väldigt mycket vin. Och de där gräsklippartofflorna skalade skinnet av min stackars lilltå så det var haltandes jag tog mig tillbaka till Malmö. Efter mamma levererat plåster såklart och gett mig presenter som betalning. Andra skulle kalla det barnarbete, vi kallar det söndag.

2 reaktioner till “Andra skulle kalla det barnarbete

  1. Barnarbete! Nä det var bara en del av det arbetet som du skulle ha utfört som huspasserska under två veckor. Eftersom det inte var gjort när vi kom hem fick du ju göra det idag…. :-)) Utan gräsmatteklippning hade det inte blivit några huspassarpresenter.

  2. Helt rätt Karin! :) så fina presenter kräver korrekt utfört arbete! ;)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *