Vad hände med tryggheten

Nu har ondskan kommit hit också. Jag har alltid sett Karlstad som en glad, fluffig och varm stad. Visst under mina snart fem år här har man hört om någon våldtäkt, en och annan misshandel men mord! Karlstad är en trygg stad för mig, trots att jag är paranoid och helst inte är ute ensam på kvällar och nätter, så känner jag mig trygg. Nu har något gått och blivit mördad. Vad tusan kan man säga om det?

Jag läste redan igår kväll om mordet. Dagens Nyheter och andra nationella tidningar rapporterade om mordet. Jag följde med spänning alla uppdateringar. Surfade mellan lokala och nationella nyhetstidningar i hopp om att finna ny information. Det jag undrar mest är varför? Varför en 22-åring knivmördar en 50-åring. Vad har hänt tidigare som utlöst denna onda handling?

Att hemska saker händer i andra småstäder, eller i storstäderna. Det förstår jag. Det kan jag få ett grepp om. Men i min stad. Jag bor här. I höstas hade vi en serievåldtäktsman, nu har vi en mördare. Inom kort kommer jag visserligen flytta till Malmö, en stad där ondskan visar sig oftare. Det är jag beredd på. Jag vet att Malmö kan vara en farlig stad, men Karlstad?! Nej, det kan jag inte riktigt greppa…

Bild från Nwt

Postad i OkategoriseradeTaggar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *