Vad gör jag egentligen?

Ni kanske har uppmärksammat att jag åker en hel del tåg. Och ofta till Stockholm, till kontoret på möten. Om ni inte vet vad det är jag gör där så tänkte jag berätta det för er nu. Jag är marknadsföringsansvarig i Sveriges Ekonomföreningars Riksorganisation. Riktigt så enkelt är det inte, det är nämligen även en styrelsepost, så i arbetet ingår en hel del allmänt styrelsearbete. Tyvärr är vår hemsida inte så bra just nu, men den är under ombyggnad och jag lovar att berätta när den nya lanseras.

Sveriges Ekonomföreningars Riksorganisation är en paraplyorganisation för Sveriges ekonomföreningar, alltså på högskole/universitetsnivå. Alla föreningar i landet är inte medlemmar hos oss, men självklart arbetar vi för det. I övrigt så hjälper vi föreningarna både ekonomiskt och med erfarenhet och utbildningar. Vi anordnar konferenser, resursdagar, seminarium och är ute i landet och hälsar på och stöttar våra föreningar. Förutom studenterna så arbetar vi mycket med näringslivet och politikerna, då vi vill göra den svenska ekonomutbildningen mycket bättre än vad den är idag.

Jag ansvarar för våra varumärken, alla trycksaker, att vi syns på rätt sätt, att den grafiska profilen följs, tar fram give-aways, ger ut nyhetsbrev och annat smått. I början av året var jag delaktig i marknadsstrategier som togs fram för de kommande fem åren och just nu arbetar jag med framtagandet av den nya hemsidan. Förutom mina egna ansvarsområden så deltar jag vid våra aktiviteter. Idag börjar SM i Ekonomi. I år det Karlstad som arrangerar, jag slipper alltså resa och får sova hemma. Detta kommer även innebära att jag är upptagen från lunch idag till lördagnatt nångång. Aktiviteten på bloggen kan gå ner, men jag lovar att försöka uppdatera så ofta jag kan.

Detta är inget heltidsuppdrag (trots att det ofta känns så) utan är ett ideellt uppdrag i en ungdomsförening. Jag får en liten ersättning varje månad, men den täcker knappt hyran. Detta är inget arbete utan ett frivilligt engagemang (svårt att tro så mycket som jag klagar, haha). Titta gärna in på två av våra sidor, länkade i texten, och undrar ni något så fråga. Jag vet att det är invecklat och det är även svårt att förklara…

Postad i OkategoriseradeTaggar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *