Mina tankar om Melodifestivalen del 1

Dilba – Kul att se att hon lever, att hon inte åldrats på femton år. Tyvärr är både kläderna och verserna tråkiga, stackarn är inklämd i en kjol och ett par skor hon inte kan röra sig i utan står mest framåtlutad med en utsträckt arm. Det enda med potential är refrängen, men den hjälper inte uppträdandet och kan inte lyfta de dåliga verserna.

Swingfly – Jag blev först förfärad och började skratta, vad tusan är detta egentligen?! Pinsamt tyckte jag att det var. Så ändrade jag mig lite. Låten växte och jag började digga med. Om jag tycker den skulle direkt till Globen? Absolut inte, andra chansen på sin höjd.

Jenny Silver – Schlagerdänga med ABBA influenser, hon iklädd en muskort klänning som glittrar. Det här kan gå bra för henne i tävlingen och att hon kom till andra chansen kan bara vara positivt. Låten växer desto fler gånger den spelas.

Jonas Matsson – Lite nervös kanske? Sången var allt annat än tajt och musiken, var är den? Lite komp i bakgrunden bara. Kläderna ser ut som att han kom in direkt från gatan, det är helt enkelt tråkigt. Ett rätt dåligt försök till en sommarplåga.

Le Kid – Det här gillar jag. Kanske inte den bästa låten, men låten håller mig intresserad fram till slutet. En härlig popdänga med en underbart färgglad show. I mitt tycke borde de ha gått till andra chansen.

Rasmus Viberg – Det låter okej (alltså inte falskt), men det är ingen bra låt. Och det är definitivt inget att se på. Karlsson på taket möter Bonde söker fru och håret är inspirerat av Einstein eller? Och vad betyder Jag hoppades att det skulle vara bättre, han är ju härifrån och väldigt ung, men det är mest katastrof, tyvärr.

Pernilla Andersson – Hon är inte unik i det hon gör. Idde Schultz, Melissa Horn det finns många kvinnliga singer/songwriters som låter lika. Kanske att Lars Winnerbäck kommer göra en duett även med Pernilla. Inget som får mig att hoppa högt, men hon är söt och duktig på det hon gör. Hennes chanser att komma till Globen är nog små.

Danny – Dansgolvsdänga. Det vore skandal om han inte kom direkt till Globen, inte för att låten är så sensationellt bra utan för att han är Danny. Nu var det en bra låt som kommer spelas hela sommaren på varenda dansgolv i vårt avlånga land, men kommer han vinna schlagern med den? Mycket tveksamt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *