Tips för att få saker gjorda

Jag är mästare på att skjuta upp saker och göra saker i sista stund. Det behöver inte vara svåra saker som tar lång tid utan det kan vara att lägga ner en ficklampa i en låda som tar tre sekunder, men det måste göras. Jag försöker skicka ett mail en kväll samtidigt som jag ser tv, kollar twitter och chattar med en kompis, då blir inget gjort. Så då tvingar jag mig själv med en finfin teknik. Jag ställer klockan!

Om det tar 10 minuter att skriva mailet så stänger jag tv:n, lägger ifrån mig telefonen och stänger ner alla fönster på datorn som inte behövs till mailet sen ställer jag tidtagaruret på 10 minuter. Då behöver jag inte oroa mig för att fastna i uppgiften och tappa bort tiden, jag har satt tidspress på mig själv och har dessa tio minuter till att helt ägna mig åt uppgiften. När klockan ringer är jag antingen klar med uppgiften eller så inne i uppgiften att jag lika gärna kan spendera ytterligare tid på den för att bli klar.

Tidtagargrejen är precis lika användbar när det gäller fritid och jobb, roliga och tråkiga saker. Full fokus på att städa lägenheten i 30 minuter gör gott för både samvete och trivsel. Så ställ klockan och låt inget störa dig under din fokustid!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *