Myndigheter

Har varit på arbetsförmedlingen idag. Jag vill söka starta-eget-bidrag. Kan man tycka inte är så svårt, men oj så fel jag hade. Först fick jag skriva in mig, fylla ett litet utrymme i en databas med all slags konstig info om mig. Sedan fick jag prata med en tjej om all konstig info. Jag ställde massor med frågor om starta-eget-bidrag och annat inom samma område. Jag fick konsekvent svaret – Jag vet inte, vi har en starta-eget-kurs den 12 februari du kan gå på.

Blev i alla fall bokad in på ett möte med någon arbetsförmedlare till den 15 februari. Det är tre veckor tills dess. Då undrade jag om arbetsförmedlaren kan hjälpa mig med mina starta eget frågor. Nej, det kunde hon antagligen inte. Däremot kunde hon boka in mig på ett möte med någon av de två som jobbar med starta eget i hela länet.

Plötsligt upptäckte tjejen att de yrken jag vill jobba med inte tillhör arbetsförmedlingen, så egentligen får jag inte skriva in mig där. De yrkena tillhör tydligen arbetsförmedlingen kultur. Kändes bra att veta att jag blir diskriminerad av en myndighet på grund av mina intressen och framtidsambitioner. Detta ledde till att all konstig info jag så duktigt angett i början blev raderat och plötsligt söker jag jobb som servitris bara för att söka något så att jag ska få träffa arbetsförmedlaren som kan boka in mig till starta-eget killarna.

Sedan frågar hon mig om A-kassa. Nej, det har jag ju inte, funkar inte riktigt ihop med det jag tror på eller satsar på. Men alfakassa kan jag ju få. Då säger tjejen på arbetsförmedlingen att det är en annan myndighet som är kända för att vara vääääldigt långsamma. Det är väl rätt allmän kunskap att alfakassan är långsam, men menar hon att arbetsförmedlingen är snabbare och mer serviceinriktad då?! Tur är det väl att jag inte bryr mig om deras regler och allmänt onödiga och krångliga system utan precis mailat starta-eget killarna direkt.

Postad i OkategoriseradeTaggar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *