Lilla rädda svensken

Svenskar vill tydligen behålla SJ statligt. Det har gjorts en undersökning och jag förstår att svenskar vill ha posten statlig, de är stabila och funkar relativt bra, men SJ?! Har alla plötsligt glömt bort vad det kostar att åka tåg med SJ? Eller hur de för ett år sedan ändrade sin ersättningspolicy, så det var nästintill omöjligt att få pengar tillbaka oavsett hur sena de var? Och självklart har alla glömt kaoset det har varit i vinter när tågen oftare var inställda än i tid. Men det var ju vädrets fel. Lika mycket som det är vädrets fel nu när tågen är sena på grund av solen och värmen.

Svenska folket vill att SJ ska fortsatt vara statligt. De gillar kanske förseningar, dålig service och biljetter som gör den rike fattig. Detta bolag som är experter på bortförklaringar och som inte verkat förstå att vi lever i ett land med fyra årstider. Frågan är om svenskarna verkligen vill behålla SJ statligt eller om de bara är rädda för förändring. Det var ju panik inför Apoteksmonopolets försvinnande. Ska man verkligen kunna köpa huvudvärkstabletter på ICA? Och hur ska de nya apoteken klara av att hantera medicin? Ännu verkar ingen ha dött. Ve och fasa om vi kan köpa en flaska vin på Konsum, då går nog Sverige under.

Är svenskar så jävla rädda att vi hellre behåller de sena, dyra tågen? Monopolet för tågtrafiken är borta. Det går ju bra. Jag har åkt med flera andra bolag och kommit i tid. Jag överlevde och var nöjd. Vad tror ni egentligen kommer hända med SJ om det inte är statligt längre? Att det blir sämre? För det visste jag inte att det gick…

Postad i OkategoriseradeTaggar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *