Falsterbotofflan

Hemma, dvs Skanör & Falsterbo (eller det var hemma, men heter fortfarande hemma för mig) där har alla Falsterbotofflor. Jag har Falsterbotofflor, fast jag bor i Karlstad nu. Alla mina vänner här uppe tycker de är fula och mina har inte ens en gås på, bara blommor. De pekar och skrattar åt mina tofflor. Jag tycker inte alls de är konstiga eller fula. Inte så fina heller, de bara är.

För ett par år sedan var jag tillsammans med en kille från Borlänge. Han var också en av de som pekade och skrattade. Jag berättade att alla har sådana hemma. Förklarade att man hade de när man var på Ica, eller till stranden, i skolan, mest hela tiden faktiskt. Han trodde inte på mig. Så besökte han mig en helg den sommaren och alla hade Falsterbotofflan på fötterna som vanligt. Han stirrade på alla fötter han såg och påpekade att alla verkligen hade tofflorna på sig.

Det var mest det jag ville säga. Alla har de hemma, jag är uppväxt med tofflor på fötterna så sluta titta konstigt på mig när jag går till Konsum i mina tofflor. Kanske ska köpa ett par till, fast med en gås på, mest för att retas med er som stirrar.

Postad i OkategoriseradeTaggar

En reaktion till “Falsterbotofflan

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *