De krokiga är de bästa

Igår gick jag förbi torget vid tretiden. Alltså precis vid stängningskaoset, galet är ett passande ord. Hem kom jag med ett stort fång gula nejlikor. Nejlikor är visserligen starkt förknippat med begravning sedan mina år i blomsterbutik, antagligen för att de är så tåliga och står sig länge. Nu piggar de gula knopparna upp mitt vardagsrum och de två buntarna betalade jag endast en tjuga för.

De krokiga svenska gurkorna är de godaste. Torggubbarna får antagligen köpa de billigt för butikerna inte kan sälja krokiga gurkor. Men vet ni vad?! De är antagligen färskare och godare än de som legat i butiken. Och mina två krokar fick jag för sex riksdaler. Billigare och godare än hos matbutiken. Torget är så himla bra!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *