Är de verkligen vuxna?

Nu hotar Handels med strejk igen. Är det bara jag som tycker att detta är otroligt pinsamt, löjligt och barnsligt? Hur kan vuxna människor inte klara av att samarbeta? Nu har de förhandlat i några veckor och inte kommit fram till något, då sätter sig Handels ner på rumpan som en femåring och skriker –Jag vill inte!!! De tappar min respekt helt och hållet. Att jobba för arbetarnas rättvisa är jättefint, men nu tvingar de arbetarna att sluta jobba bara för att få några hundralappar mer i månaden. Herregud! Bete er som de vuxna människor ni är och diskutera, förhandla, ge och ta utan att bete er som barnrumpor på ICA som inte får som de vill.

Postad i OkategoriseradeTaggar

5 reaktioner till “Är de verkligen vuxna?

 1. Handels har försökt förhandla i flera veckor. Budet från Svensk Handel/Näringsliv har varit 0 och intet till svar. Tro fan att vi tänker sätta hårt mot hårt i detta fallet.

 2. Tony: Vill ni ha mer pengar så får ni väl jobba mer. Går det inte att jobba fler timmar på ditt nuvarande jobb får du ta ett till jobb. It’s as simple as that.
  Varför ska ni få mer pengar utan motprestation?

 3. Snitch: Därför att företagens vinster går upp, därför att alla samhällets kostnader går upp och därför att det inte finns någon anledning att INTE ge oss påökt. T.o.m våra arbetsgivare (Bergendahls i mitt fall) har budgeterat för att vi ska få löneökning med x procent, men Svenskt Näringsliv låter inte dem genomföra detta.

 4. Snitch: Du kan inte mena allvar. Har du hört talas om inflation? Med din logik skulle lönerna ha varit oförändrade sedan moderna tidernas början. I början av 70-talet var det vanligt med en lön 1500 kronor i månaden. Det blir ganska många extra heltidsanställningar för att komma upp i en anständig levnadsstandard.

 5. Hej Sofia!

  Vet inte om du haft ett jobb någon gång, men det tillhör vanligheterna att det blir ganska hårda förhandlingar mellan arbetsgivare och fackförbund(arbetarnas organisationer), anledningen till det är att det finns en intressekonflikt. Arbetsgivarna vill tjäna så mycket pengar som möjligt, men arbetarna vill också tjäna så mycket pengar, och såklart kunna känna sig trygga på jobbet.
  För mig som jobbar inom detaljhandeln är läget nu att vi har väldigt osäkra anställningar. Jag har haft flera kollegor som blivit uppsagda pga smågrejjer, jag själv är inne på mitt 5-6(?) kontrakt på samma butik, chefen försöker trixa ner min lön så jag är tvungen att skriva upp allt varje månad och jämföra med lönebeskedet. Vi får ibland göra arbetsmoment som är väldigt osäkra och antagligen hälsoskadliga.
  Kort sagt, arbetsgivarna är inga änglar som kommer ner från himmelen och erbjuder oss bra jobb för hög lön. Min chef är ett svin som roffar åt sig så mycket han bara kan, och han kunde skulle han tvinga mig arbeta för 27 kr/timmen eller vad det nu är alla praktikanter/plusjobbare tjänar.
  Jag stödjer till fullo handels strejkvarsel, och skulle inte ha något emot att det kom även till min butik. För jag vill ha högre lön, för jag sliter så fan mycket hårdare än min chef som sitter på sitter arsle inne på sitt kontor hela dagarna.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *