Svt levererar

Har ju blivit en del tv-tittande idag när jag varit hemma, igår sov jag ju mest. I alla fall så har det varit två väldigt intressanta tillfällen på Svt idag.

Det första är Sverige Demokraterna, tvåan visade deras stämma (eller vad det nu var) och jag och Boss lyckade hamna just när en kille presenterade sitt förslag om tobak. Det han ville var:
> Göra tobak olaglig för alla som inte redan är beroende
> Tobak ska säljas bakom disk, så man måste fråga efter det och inte lockas av att handla som det är idag
> Han minns då snus kostade 10kr och cigg 20kr och vill ha tillbaka det förhållandet då snus var mycket billigare än cigg.
Mer än så här minns jag inte riktigt, men det är ju helt fantastiskt att höra allvaret i hans röst, han tror verkligen på sitt förslag. Jag skrattar mest åt honom och tycker det är självklart att han som snusare (för visst är det tydligt) ska få fortsätta sitt beroende.

Det andra är Debatt. Det handlade om sms-lån, en ensamstående mamma som hamnat i den sk skuldfällan, en kille som polisanmält ett bolag, en vd, en ungdomspolitiker från alliansen, en socialdemokrat, någon från kronofogden och några mer. Det första är programledaren som väldigt tydligt valde sida, vilket en programledare på Svt absolut inte får.

Vidare så vill socialdemokraterna ändra i lagen, vd:n gör inget olagligt och hänvisar till andra branscher. En helt vanlig debatt där alla skyller ifrån sig och en politiker vill skydda alla MEN så kommer ungdomspolitikern och dödar alla andra argument på tio sekunder.
-Det handlar om vuxna människor, inleder hon och jag vill spontanapplådera här hemma.

Den ensamstående mamman beklagar sig över hur lätt det är att ta 4-5 sms-lån per månad. Ja, inte kan det skyllas på bolaget utan faktiskt på henne själv som bevisligen inte förstår konsekvenserna. Det är kanske även hennes föräldrar som bör ta på sig lite ansvar, de verkar ju ha misslyckats med att lära henne hantera pengar. Hon behöver någon som tar hand om hennes pengar, inte bråka i tv.

Postad i OkategoriseradeTaggar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *