Norge

Vid de första rapporteringarna igår insåg jag inte allvaret. Desto längre tiden gick, bilder publicerades och vittnen talade förstod jag att det var större än jag någonsin kunna tro. Jag har norska vänner, svenska vänner som bor i Norge och genast föll mina tankar åt deras håll. Jag såg skräckfilm på bio, engagerade ungdomar som vill förbättra för sitt land upplevde en egen skräckfilm. Hela världen står som ett frågetecken. Norge vill inte hämnas likt USA, deras strategi är kärlek och omvårdnad. Norge som är känt för sin konfliktlösning, för sitt fredliga sätt blir utsatt för terrorattack av sina egna. Jag finner inga ord, jag skänker många tankar åt grannlandet och har svårt att greppa allt som hänt. All kärlek och styrka till Norge.

3 reaktioner till “Norge

  1. Jag håller med, helt sjukt!! Fatta inte heller förrän imorse. Skänker också en tanke åt Norge. Jag är ju dessutom 1/8 dels norsk…

  2. Denna dagen känns som 9.11. Tittat på utsändningar från NRK och Verdens gangs hemsida hela dagen. Många tankar till de stackare som fick uppleva detta och deras anhöriga. Emellanåt har det känts tröstlöst. Men de norska politkerna har gått samman och vill inte att Norge skall bli en polisstat efter detta.

  3. Mina norska vänner är lite äldre men de kan ha barn eller släktingar som har varit med, hoppas att det inte är så.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *