Word of the day

Jag vill lära mig nya ord. Svenska språket är underbart vackert och vi använder så lite av det. Jag vill att mitt ordförråd ska expandera. Funderar på liknande word of the day, finns det på svenska? Kommer jag lära mig något? Kommer jag minnas orden och sedan använda de i tal och skrift? Visst vore det bra att lära mig nya ord, kanske inte varje dag dock. Har lite av ett guldfiskminne så får kanske ta ett ord i veckan och repetera mycket istället. Kvalité vs. kvantitet. Frågan är hur jag ska välja ord att lära mig, får kanske googla. Förr vet jag att det fanns almanackor med ett nytt ord varje dag. Ni vet en sån som hängde på väggen som man var tvungen att dra loss en lapp från varje dag. Fast jag hade ingen sån med ord, inte vad jag kan minnas. Ska kolla upp det här, har ni tips kan ni väl skriva en kommentar.

Postad i OkategoriseradeTaggar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *