Om blommor och flytt

Det här med att sälja lägenhet är rätt lustigt på många sätt. Nu syftar jag mest på blommor och ljus. Min lägenhet kryllar av ljus, men blommor är det sämre med. Jag har en växt jag stolt lyckats hålla vid liv ett helt år. Jag är extremt imponerad över mig själv och påpekar detta för andra människor så ofta jag kan. Nu är det ju så att jag tydligen får mer betalt för min lägenhet om den innehåller blommor, människor kan tydligen inte föreställa sig en hemtrevlig lägenhet.

Så idag har jag köpt blommor. en murgröna till hyllan ovanför tv:n och pelargon till balkongen. Sen tidigare finns det ju en i fönstret. Dessa arma blommor tror de kommer ha ett långt och bra liv i min fina lägenheten. Men icke! Om de överlever min sista tid i Karlstad kommer de flytta 60 mil för att sedan dö en långsam och plågsam död. Jag önskar det inte vore så, men tyvärr är det nog deras öde. Speciellt pelargonen.

Varför är det så många som hatar pelargoner? De är väl fina? Jag älskar i alla fall retrokänslan de ger. Lite tantigt, 50-tal men samtidigt otroligt häftigt. Idag var de röda i butiken lite ledsna, så fick bli en vit. Gör kanske inte så mycket, den ska ju ändå dö snart. När det är visning på lägenheten ska jag köpa snittblommor. Oj oj oj, vad jag ska tjäna pengar genom att köpa lite blommor.

Postad i OkategoriseradeTaggar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *