Lite mer fotboll

Min bror tog med mig på MFF – GAIS igår eftermiddag. GAIS-supportrar är nästan lika dumma i huvudet som AIK:s. AIK:s var som ni kanske minns helt galna. Precis innan matchstart tänder GAIS-supportrar sådana där röksaker (herregud, jag vet inte ens vad de heter, men det ser ut som läktaren ska brinna upp). Frågar Johan om det verkligen är okej, ser ju rätt farligt ut. Mycket riktigt så får de inte göra så. Klubben får massa böter för det.

Då inser jag exakt hur korkade supportrar är. De åker flera timmar för att hejja på sitt lag. För att stötta och visa att de står bakom laget. När de stöttar sitt lag sätter de fyr på saker som sätter klubben i skiten. För klubben får betala för supportrarnas tanklöshet. Det är många klubbar i Sverige som har ekonomiska problem, svårt att få folk på matcher och liknande. Då går supportrarna och ser till att klubben får böta för att de hejjar på ett korkat sätt.

Nu är väl inte alla galna eller korkade. De festa gillar nog faktiskt sitt lag och hejjar på ett lagom våldsamt/lugnt sätt, som en supporter ska. Tyvärr syns de där idioterna mest. I slutändan är korkade människor rätt underhållande eftersom de inte verkar förstå hur dumma de är.

Postad i OkategoriseradeTaggar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *