Konsumtionspaus

Jag gillar att konsumera. Tycker det är skoj med kläder, skor, inredning och andra små onödiga ting. Jag är till och från väldigt slö. Föredrar att köpa färdig mat istället för att laga och diska och ha mig. Men nu blir det paus i konsumtionen.

Från och med idag ska jag sluta konsumera. Jag får inte köpa kläder, skor, inredning och andra små roliga ting. Jag måste ta med lunchlåda till jobb minst tre dagar i veckan. Jag ska ta tillbaka kontrollen över min ekonomi och mitt köpebeteende.

Jag får köpa mat, strumpbyxor och ersätta saker som går sönder eller tar slut. Strumpbyxor är mer förbrukningsvara än kläder och tar mascaran slut får jag köpa en ny. Jag får äta ute en fredags eller lördagskväll med mina vänner, gå på nattklubb, köpa hem blommor lite då och då eller gå på bio.

Varför gör jag detta?! För att ta tillbaka kontrollen över min ekonomi. Det blir en del shopping i veckan; en blus här, doftljus där, lunch oftast (många bäckar små, sägs det…). Hur länge jag kommer ha paus vet jag inte. En månad är nog inte tillräckligt för den aha-upplevelsen jag letar efter, kanske två månader. Och pengarna som blir över?! De kommer gå till badrummet (vilket jag får köpa saker till, dock inte prydnader), ett bröllop (inte mitt) och kanske en byrå, matta eller resa när pausen är över, men mest av allt ska det nog sparas. Och självklart vill jag att pausen leder till förändrat shoppingbeteende i framtiden, en eftertanke liksom.

Önska mig lycka till! Jag kan behöva det, gillar ju fina saker…

5 reaktioner till “Konsumtionspaus

  1. Lycka till! Får jag föreslå en resa till stockholm i vår? Lagom när snön är förbi och det börjar knoppas. Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *