Först in

Idag skulle flitens lampa lysa. Jag drog mig ur min säng, som kändes extra mysig idag, tidigt attan. Tog bussen till skolan ännu tidigare, för att hinna med bankomat, lämna matlåda i kylen och köpa kaffe innan biblioteket öppnade. Jag hann. Satt till och med och väntade ett par minuter på att få komma in i biblioteket.

Så fort dörrarna öppnades flög jag in. Jag var först fram till hyllan med referenslitteratur. Det är ju de böcker man inte får låna hem, de som används i undervisning och där först-till-kvarn metoden gäller. Boken jag söker är borta! Går till en dator och söker efter den. Den ska finnas som referenslitteratur, de andra två upplagorna är utlånade.

Nu är det så fiffigt att många skriver uppsats nu. De som skriver uppsats kan behöva boken i fråga, som behandlar metod. Då är det någon smart egoist som antagligen gömt boken någonstans i biblioteket för att slippa dela med sig av boken. Alternativt har personen i fråga tagit med boken ut från biblioteket, alltså tjuvat den. Den här boken jag behöver finns inte på stadsbiblioteket eller på något annat bibliotek i hela Värmland, förutom på universitetsbiblioteket där den är borta.

Nu ska jag skriva en hemtenta, som är baserad på två böcker, med en bok. Min flitiga lampa lyser inte lika starkt längre om man säger så. Motivationen försvann med boken. Jag gör får göra så gott jag kan och hoppas att boken, på ett lika mystiskt sätt som den försvunnit på, dyker upp imorgon när jag är först in igen.

Postad i OkategoriseradeTaggar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *