En alldeles ovanlig fredag

Inatt låg jag vaken alldeles för länge. Denna gången var det inte en obekväm kropp utan ett obekvämt sinne. Jag tänkte på lägenheter, jobb, flytt, skola, texter, skriva, framtid, allt som måste göras och tiden som är så knapp. Och inte kom jag fram till något heller. Antagligen för att alla tankar kom samtidigt, ett enda myller av tankar. Idag minns jag inte hälften av alla tankar, men tröttheten kommer vara svår att jaga bort.

Det regnar utomhus och ifrågasätter om det verkligen var lönt att packa ner två par solbrillor till denna trippen. Allra helst vill jag mysa på ovanvåningen i soffan. Dra igång filmkanalerna och dricka varmt te. Men så blir det inte. Istället ska jag snart ut i rusket och bli kall och blöt. Ta bussen till Malmö och titta på två lägenheter, båda två är jag lite småkär i faktiskt… Funderar på om jag ska unna mig en favoritbutik eller två, eller om jag ska vara duktig, vuxen och ansvarsfull och sätta mig på bussen hem för att skriva texter.

Igår var jag på min kusins student. Helt sjukt vad gammal jag känner mig när mina småkusiner börjar ta studenten. Jag som nyss gick ut själv, eller ja, sju år sedan var det ju, men ändå. Jag blir lite avundsjuk på kusinen. Jag vill också springa ut, sjunga fel, skrika mig hes och dansa på ett flak.

Postad i OkategoriseradeTaggar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *