Den där hockeyn

Tydligen så åkte Färjestad ur. Jag vet inte riktigt vad de åkte ur, men de får inte spela mer denna säsong och de kommer inte vinna. I staden jag just nu är bosatt i är människor som galna i den där hockeyn. Så nu är staden i sorg. De kommer sörja länge, enda tills någon vunnit hockeyn och tidningarna slutat skriva om vinsten. Då återgår värmlänningarna till deras vanliga glada sig själva, men tills dess: sorg.

Förra året vann Färjestad. Det var roligt. Alla var så glada tillsammans. De verkade inte ens arga för att de inte fick dricka öl på torget när hockeyspelarna firades. Vi som inte riktigt brydde oss om hockeyn, smugglade ölen under jackan. Det var trevligt där på torget, trodde inte det bodde så mycket folk i denna lilla stad. Alla firade vinsten och var glada, men i år…

Jag är glad att jag åker härifrån. Alltså över påsken för har jag tur är värmlänningarna lite gladare när jag kommer tillbaka. Nu är de allt annat än glada. Nu är de bittra, ledsna och arga. Det är inte så ofta det händer, men när det händer så ligger hockeyn bakom. Jag hoppas Färjestad vinner hockeyn nästa år. Jag gillar glada värmlänningar.

Postad i OkategoriseradeTaggar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *