Café Annorlunda

Igår var jag på utflykt. Tog bussen till Malmö för att hoppa in i en bil för att åka till Österlen. Stenshuvud var destinationen. Rättare sagt Cafe Annorlunda och stranden. Café Annorlunda är det bästa jag varit med om på länge, sötaste i alla fall. Ett gäng gamla tanter som bjussar på kakor. För 62 svenska riksdaler får du kaffe och kakor. Hur många kakor som du orkar med. Du fattade rätt, det är en kakbuffé. Ett bord som svämmar över av kakor, bullar, mjuka pepparkakor, sockerkakor, you name it! Nu är jag ingen kakälskare, men tog mig igenom en av varje sort och goa attan var de.

Det var som att kliva in till någons farmor. Gulligt porslin med blommor, söta dukar i spets och doften av nybakade bullar. Bara atmosfären var en upplevelse i sig.

En kort promenad senare låg vi på stranden och jäste i solen. Jag tog årets första bad. Jag vet att jag debuterade sent i år vilket jag skäms lite över, men så blir det ibland. Efter ett par timmar i bilen satte vi oss i bilen och körde tillbaka mot Malmö.

Väl på bussen mot Skanör såg jag hur blixtarna lyste upp himlen. Två minuter innan jag hoppade av bussen öppnade himlen sig. På de hundrafemtio meter som är mellan hållplatsen och pappa hann jag bli genomblöt. Ovädret fortsatte några timmar och satte vårt internet ur balans och grillplanerna blev inställda.

Om ni någonsin besöker Österlen passa då på att hälsa på tanterna på Café Annorlunda. En helt oslagbar upplevelse.

Postad i OkategoriseradeTaggar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *