Bibliotek

En liten del av mitt nya, tillfälliga hem. Jag bor hos pappa nu innan jag flyttar in i min nya lägenhet. De känns bra att spendera några veckor av sommaren i min födelseort som råkar vara en sommarstad. Eller kanske sommarby… I alla fall så ser ena väggen ut som ett bibliotek i mitt nya rum. Eller hela rummet är som ett bibliotek med en säng i. Finns nämligen två bokhyllor till i rummet. Det är toppenbra att det finns mycket böcker. Jag gillar ju böcker.

Funderar på vad jag ska läsa. Min första tanke var Stephen Kings Det, eller It om vi vill vara internationella. Den är två delar lång. Om jag inte minns fel blev min pappa så skrämd av första delen att han aldrig läste andra. Med min paranoia är kanske inte Det det bästa bokvalet. Gillar dock att skrämma mig själv. Så såg jag 1984. Det är också en bok jag vill läsa. Är ju född det året, så inbillar mig att boken ska handla om mig (vilket jag vet att den inte gör…).

Jag tittar en stund på bokhyllan. Betraktar ryggarna på mästerverken i hyllorna. Det är så många av dessa titlar och författare som lockar. Lägger mig i sängen och väljer att vänta med beslutet tills imorgon. Sommarens första bok från mitt privata bibliotek måste väljas med omsorg. Nu ska jag se ytterligare ett avsnitt av House och de udda sjukdomarna för att spä på min hypokondri.

Postad i OkategoriseradeTaggar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *